Een nieuwe collectie regenkleding tilt functionaliteit en prestaties naar een hoger niveau.

 

Wanneer Blåkläder de regenkleding onder handen neemt, komt een zomerse regenbui niet voor in het plan, verre van dat. Voor vakmensen die veel buiten werken, kan regen een taaie tegenstander zijn die niet moet worden onderschat. De nieuwe collectie is bedoeld voor professionals met hoge eisen aan duurzaamheid, comfort en functionaliteit.

Met de nieuwe collectie regenkleding, met de toepasselijke naam RAINFIGHTERS, streeft Blåkläder ernaar om mensen die veel buiten moeten werken regenkleding te bieden die reageert op zowel lichtere als aanzienlijk barre weersomstandigheden. Door een eenvoudige indeling in drie verschillende levels, kan de gebruiker gemakkelijk regenkleding kiezen op basis van behoeften en beroep.

Volgens het team achter de collectie is er een duidelijk doel gekoppeld aan functie en gebruik. Over het algemeen is de materiaalkeuze van hoge kwaliteit, samen met een reeks praktische functies. De kleding is ontworpen om over de normale werkkleding te worden gedragen en kan gemakkelijk aan en uit worden getrokken.

Peter Mönhage, Manager van Blåkläder Zweden, is ervan overtuigd dat deze nieuwe collectie voldoet aan de behoeften van de markt:
- Hoewel het geen nieuw productassortiment voor ons is, was het tijd voor een upgrade. Regenkleding heeft hetzelfde hoge niveau bereikt als onze andere kledingstukken. Tegelijkertijd zien we mogelijkheden voor groei in deze categorie. We kregen meer vraag naar sterke en professionele kleding voor degenen die geen keuze hebben om binnen te blijven wanneer de regen naar beneden stort.

Goede keuze voor elke gelegenheid
De collectie is onderverdeeld in drie verschillende niveaus: "Level 1, 2 en 3." Het eerste niveau bestaat uit lichtere en meer basic kleding, speciaal ontwikkeld voor gebruikers die regenkleding willen met goede bewegingsvrijheid. Elke serie bestaat uit jacks en lange jassen met afneembare capuchon, stormflap, gelaste naden en functionele buitenzakken. De broek heeft verstelbare broekspijpen met knopen, waardoor ze gemakkelijk over de laarzen kunnen worden getrokken.

"Level 2 en 3" zijn van zwaarder materialen voor lange werkdagen onder extreme weersomstandigheden met functies als neopreen (wetsuit materiaal) windvangers die lekkage voorkomen en de lichaamswarmte binnen houden.

Simpele beschrijvingen voor eenvoudigere selectie
Terés Wilbaste
, productontwikkelaar bij Blåkläder, legt de strategie achter de nieuwe serie uit:

- Ons doel was om een moderne en duurzame lijn regenkleding te creëren die goed werkt in het dagelijks leven, vanwege de hoge kwaliteit en slimme details. We leggen de kenmerken rechtstreeks uit op de verpakking, waardoor het heel gemakkelijk is om te zien voor welk doel het kledingstuk is bedoeld. Het is een praktische zaak, omdat de gebruikersvereisten variëren, afhankelijk van weersomstandigheden en werksituaties. Dit maakt het ook gemakkelijker voor de shopmedewerkers om snel het juiste product voor hun klanten te vinden.

Als het gaat om technische details, zijn er aanzienlijke upgrades. Terés legt uit:
- In het assortiment van RAINFIGHTERS hebben we bijvoorbeeld de jassen voorzien van een druppelgoot, met afvoer aan de achterkant, wat voorkomt dat het water in je schoenen lekt. De neopreen-polsbandjes (niveau 1 en 2) maken het mogelijk om met uitgestrekte armen te werken zonder dat water naar binnen lekt en je doorweekt wordt. Er zijn ook handige zakopeningen die toegang bieden tot uw spijkerzakken onder de regenjas, een detail dat professionele vakmensen waarderen.

De mening van eindgebruikers is belangrijk
Peter Mönhage legt uit:
- Natuurlijk heeft niet iedereen in zijn dagelijkse werk high-performance kleding nodig, maar stelt bewegingsvrijheid meer op prijs. Voor anderen is het echter erg belangrijk dat de kleding ruw weer en snelle temperatuurveranderingen aankan, vooral hier in Noord-Europa. Je kunt gewoon niet het risico lopen dat je nat en koud wordt terwijl je buiten aan het werk bent. Met deze collectie bestrijken we het volledige assortiment.

Hij benadrukt het feit dat Blåkläder zoals altijd goed naar de eindklanten heeft geluisterd.

- In feite vindt alle productontwikkeling plaats in nauwe samenwerking met onze gebruikers. Uiteindelijk zijn zij degenen die de kleding op het werk gebruiken. En ze moeten erop kunnen vertrouwen dat het voor honderd procent werkt. Daarom is hun mening belangrijk voor ons. We wilden ook dat deze kledingstukken net zo comfortabel aanvoelden als je gewone werkkleding, en ik denk dat het ons gelukt is.

De RAINFIGHTERS collectie kleding is vanaf nu verkrijgbaar bij geselecteerde Blåkläder-dealer.

Bekijk de collectie regenkleding HIER


Voor meer informatie, neem contact op met:

Veerle Van Rompay, Marketing / VAS
E-mail: veerle.vanrompay@blaklader.com