poster

BLÅKLÄDER BREIDT OVEREENKOMST MET JYSK UIT

Al enkele jaren dragen 1.000 medewerkers in de Deense distributiecentra van JYSK werkkleding van Blåkläder. Nu is deze overeenkomst verder uitgebreid en omvat nu ook Bulgarije, Polen, Hongarije en Duitsland, waardoor het totale aantal in Europa op acht JYSK-distributiecentra komt.

Na jaren van samenwerking heeft de Deense bedlinnengigant JYSK Blåkläder opnieuw gekozen als leverancier van werkkleding voor in totaal acht distributielocaties in Europa. Daardoor versterkt JYSK zijn uitgebreide inspanningen om duurzame leveranciersketens te garanderen – ook als het gaat om alle goederen die geen deel uitmaken van JYSK’s eigen producten.

– Bij JYSK richten we ons op een verantwoorde productie in onze hele waardeketen. Als gevolg hiervan moeten onze leveranciers documenteren dat ze voldoen aan onze leveranciersrichtlijnen – wat Blåkläder doet. Daarom hebben we niet getwijfeld om onze bestaande deal met hen uit te breiden naar nog meer landen, zegt Frede Jørgensen, Warehouse Manager bij JYSK.

De nieuwe deal is een duidelijke erkenning van de goed gedocumenteerde inspanning van Blåkläder om duurzame werkkleding te leveren die is vervaardigd onder sociaal verantwoorde omstandigheden. Onder andere door te voldoen aan de duurzaamheidscertificering STeP van OEKO-TEX.

Voorheen hield JYSK zelf in het distributiecentrum alle werkkleding op voorraad, maar naarmate het bedrijf groeide, groeide ook het aantal werknemers. Dit heeft JYSK geïnspireerd om het anders te gaan doen. Nu wordt de werkkleding van de medewerkers rechtstreeks besteld in Blåkläder-webshops die op maat zijn gemaakt voor JYSK en in hun lokale taal. Alle bestellingen worden verpakt in het centrale magazijn van Blåkläder in Zweden en rechtstreeks naar de locaties gestuurd waar ze zijn besteld. Zo is er geen noodzaak voor een lokale werkkledinginventaris en hoeven er niet meerdere maten verstuurd worden, waarvan sommige niet eens worden gedragen.

In de productiefaciliteiten van Blåkläder in Azië zijn ook speciale logistieke procedures geïmplementeerd:
– Vracht speelt een grote rol in onze klimaatvoetafdruk en daarom verschepen we vanuit de fabrieken die kleding voor Blåkläder maken alleen volledig gevulde containers, zegt Mathew Vandorpe, Managing Director Benelux & United Kingdom.

JYSK heeft zijn distributiecentra geautomatiseerd en zoveel mogelijk zwaar tilwerk weggehaald. Het bedrijf heeft dan ook steeds meer vrouwen werkzaam in haar distributiecentra. Tegenwoordig is ongeveer de helft van het personeelsbestand in bijvoorbeeld het Deense distributiecentrum vrouw en deze ontwikkeling vraagt ​​om nieuwe kwaliteiten van de werkkleding.

Blåkläder is uitgegroeid tot internationale marktleider als het gaat om werkkleding voor vrouwen en in de collectie zit nu een  speciale werkbroek ontworpen voor zwangere vrouwen. Deze revolutionaire zwangerschapsbroek gemaakt van stretch materiaal is bedoeld om fysieke werkzaamheden van vrouwelijke werknemers zo lang mogelijk in de zwangerschap te vergemakkelijken.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Blåkläder Salesteam BE
E-mail: info@blaklader.be, phone: 0032 (0)15 64 10 60

Blåkläder Hoofdkantoor

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

Openingstijden

Monday to thursday: 08.30 - 17.00

Friday: 08.00 - 15.00

Saterday and sunday: closed

Bezoekadres

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

© 2023 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.