poster

INVESTEREN IN DE TOEKOMST! 

Blåkläder, één van Europa’s grootste producenten van werkkleding, blijft fors investeren. Onlangs werd de eerste steen gelegd voor de totale 7.400 vierkante meter aan uitbreiding van het hoofdkantoor van het bedrijf in Svenljunga, een investering die ongeveer 10 miljoen EUR gaat kosten.

Dankzij lange termijn denkwerk en een sterke organisatie kennen we al jaren een stabiele groei. Historisch gezien hebben we onze omzet iedere vijf jaar verdubbeld, een stijgende lijn en ambitie die voortdurend standhoudt.

De opkomst van Blåkläder op de wereldmarkt voor werkkleding werd onlangs extra duidelijk toen ze de eerste stappen zetten op de uitbreiding van het hoofdkantoor in Svenljunga, die naar verwachting het bedrijf naar een nieuwe fase zal leiden.

– We geloven sterk in de toekomst en blijven investeren om het ​​aanhoudend hoge groeitempo te vast te houden. In de afgelopen 18-20 maanden zien we dat ons business model, inclusief onze eigen productie, echt goed werkt. Ondanks veranderingen in de zakelijke omgeving, hebben we de hoge leveringszekerheid behouden, wat erg belangrijk is in onze branche. Het heeft bijgedragen aan nieuwe business, aldus Anders Carlsson, Managing Director Blåkläder.

Als de totale uitbreiding van 7.400 m² (verdeeld over twee verdiepingen) is voltooid, is onze geautomatiseerde logistieke oplossing AutoStore verdubbeld, onze magazijnen & expeditie gemoderniseerd en het aantal kleedkamers, kantoren & vergaderruimten in het magazijn uitgebreid.

– We krijgen de mogelijkheid om onze interne processen aan te scherpen voor een optimaal magazijnbeheer en natuurlijk scheppen we de voorwaarden voor uitbreiding. Er komen nieuwe kantoren en vergaderruimtes voor ons magazijnpersoneel, maar ook alles wat met opslag en logistiek te maken heeft, blijft technisch op peil, zegt Anders Carlsson.

Hoewel Blåkläder al vele jaren een internationale speler in werkkleding is, vergeten ze hun roots nooit, zoals blijkt uit de investering in de uitbreiding van het bestaande hoofdkantoor in Svenljunga.

– Het zit heel erg in ons DNA dat we geworteld zijn in de Zweedse bodem op het platteland. We hebben iets bij ons in onze manier van zijn, om het simpel te houden met een grote portie gezond verstand, en dat moeten we blijven koesteren aangezien onze cultuur hier heel erg over gaat. We hebben veel internationale bezoekers, zowel van onze eigen internationale organisatie als van klanten en leveranciers. We zijn trots om te laten zien dat grotere bedrijven ook in het land zijn en niet alleen in de grote steden, zegt Anders Carlsson.

BLÅKLÄDERS UITBREIDING IN CIJFERS
– 3700 m² per verdieping = totaal 7400 m²
– Mogelijkheid om AutoStore te verdubbelen van de huidige 45.000 dozen tot ongeveer 90.000
– 12 nieuwe AutoStore-robots
– Softwarewijziging naar AutoStore Router vanuit de Planner van vandaag.
– Modernisering vrachtpoorten
– Verhoogde automatisering met betrekking tot het bijvullen van goederen naar AutoStore
– Nieuwe magazijnkantoren en vergaderruimtes
– Nieuwe kleedkamers

Blåkläder Hoofdkantoor

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

Openingstijden

Monday to thursday: 08.30 - 17.00

Friday: 08.00 - 15.00

Saterday and sunday: closed

Bezoekadres

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

© 2023 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.