poster

BLÅKLÄDER WORKWEAR OPENT NIEUWE HYPERMODERNE SCHOENENFABRIEK IN SRI LANKA

In 2020 lanceerde het Zweedse Blåkläder Workwear een geheel nieuwe collectie ergonomische veiligheidsschoenen die onmiddellijk een groot succes werd. Blåkläder wilde echter alle kennis en knowhow over veiligheidsschoeisel in huis halen en daarmee volledige controle over de productie tot in het kleinste detail. Daarom is de keuze gemaakt om de volledige productie onder te brengen in een volledig nieuwe Blåkläder-fabriek in Sri Lanka die zich volledig richt op veiligheidsschoeisel.

Sinds 1959 staat Blåkläder Workwear bekend om zijn duurzame en verantwoord geproduceerde werkkleding die wordt vervaardigd in Blåkläders eigen fabrieken in Sri Lanka en Myanmar. Om voort te bouwen op de aloude productieprincipes van het bedrijf en een rode draad te creëren tussen de werkkleding en de nieuwe collectie veiligheidsschoenen, heeft Blåkläder een volledig nieuwe schoenenfabriek geopend in het dorp Ulapane net buiten Kandy in Sri Lanka.

Door de opening van deze eigen schoenenfabriek heeft Blåkläder het voordeel van volledige controle over alle materialen en onderaannemers die deel uitmaken van de productie. Een professional zet doorgaans ongeveer 80 miljoen stappen tijdens een heel beroepsleven en daarom is het voor Blåkläder absoluut noodzakelijk dat het veiligheidsschoeisel van het bedrijf volgens de hoogst mogelijke orthopedische principes wordt vervaardigd. Dit vereist een zeer nauwe samenwerking met een paar geselecteerde onderaannemers en een moderne fabriek die is uitgerust met de beste machines die op de markt verkrijgbaar zijn.

De veiligheidsschoenen van Blåkläder zijn ontwikkeld door orthopedisch specialist Camp Pro in Zweden, wiens orthopedischeingenieurs in totaal meer dan zeshonderd jaar expertise hebben op het gebied van orthopedie, voetbiomechanica en revalidatie in samenwerking met door Blåkläder zelf geselecteerde specialisten. Stabiliteit, bescherming en blessurepreventie waren dus belangrijke onderdelen tijdens de ontwikkelingsfase om de drager te beschermen tegen blessures en schade. Naast de samenwerking met Camp Pro heeft Blåkläder ook samengewerkt met het Fagus in Portugal, dat de leest en het voetbed volledig opnieuw heeft ontwikkeld voor maximale stabiliteit en demping. De schoenleest zorgt bovendien voor een zeer dynamisch stapverloop voor de gebruiker.

De nieuwe fabriek in Sri Lanka start met 500 werknemers en een jaarlijkse productiecapaciteit van 700.000 paar veiligheidsschoenen. Net als alle andere fabrieken van Blåkläder zal deze nieuwe fabriek worden uitgerust met LED-verlichting en dakramen in het dak die zorgen voor zonlicht in de fabriek. Bovendien dekken zonnepanelen op het dak een groot deel van het energieverbruik van de fabriek. Ook wordt het productiewater hergebruikt voor bijvoorbeeld toiletspoeling en irrigatie.

– Ons doel met de nieuwe fabriek is dat onze werknemers een fijne werkplek hebben en dat we kunnen produceren met dezelfde mate van verantwoordelijkheid als in onze andere fabrieken. Dit betekent dat we de klimaatvoetafdruk van de fabriek nauwlettend in de gaten houden en een waardeketen waarin we alleen samenwerken met een paar geselecteerde onderaannemers, zodat we volledige controle krijgen over kwaliteit en traceerbaarheid. Bovendien hebben we veel werk gestoken in de ergonomie van ons veiligheidsschoeisel, en het mooie is dat juist op die parameter een groot marktaandeel te winnen valt, zegt Mathew Vandorpe, country manager voor Blåkläder Benelux & UK.

Lees hier meer over de veiligheidsschoenen van Blåkläder: https://www.blaklader.be/nl/ervaar-echt-comfort


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Blåkläder Salesteam BE
E-mail: info@blaklader.be, phone: 0032 (0)15 64 10 60

Blåkläder Hoofdkantoor

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

Opening hours

MA - DO: 08u30 - 17u00

VRIJDAG: 08u30 - 15u00

ZA - ZO: GESLOTEN

Bezoekadres

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

© 2024 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.