poster
SCHILDERSHANDLEIDING

HOE KIES IK DE PERFECTE SCHILDERSBROEK?   

Stel hoge eisen en kies de juiste maat bij het kiezen van een schilderswerkbroek van Blåkläder! Net als bij alle andere beroepscategorieën, zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen en kopen van werkkleding voor schilders. Hier zijn enkele handige tips bij het maken van de juiste keuze.   

We hebben voor jou onze populairste werkbroeken (en shorts) geselecteerd en de voordelen op gebied van functionaliteit en comfort naast elkaar gelegd.  


STRETCH VOOR SCHILDERS  

1079 Schildersbroek met 4-weg stretch (met spijkerzakken) 
1089 Schildersbroek met 4-weg stretch (zonder spijkerzakken) 
1088 Schildersshort met 4-weg stretch 

Kwaliteit 1645: 92% polyamide, 8% elastan, dubbel geweven, 4-weg stretch, 230 g/m². Deze stof is Oeko-Tex®100 gecertificeerd.

– 4-weg stretch voor comfort en bewegingsvrijheid 
– Lus met knoop voor hamerhouder 
– D-ring van rubber 
– Zakken voor plamuurmessen en kwasten 
– Extra brede zakken met gereedschapslussen en bitzak 
– Extra vak met ritssluiting 
– Met CORDURA® stretch versterkte kniezakken aan binnen- en buitenkant 
– Stretchzones van mesh voor betere ventilatie 
– Smal toelopende broekspijpen 
– Broekspijp voorzien van versterking aan achterkant, beschermt tegen slijtage 

Broeken 1079 en 1089 zijn gemaakt van heerlijk zachte 4-weg stretch stof die duurzaam en elastisch is. De 1079 schildersbroek met spijkerzakken en de 1089 zonder zijn ontworpen voor veeleisende taken zonder in te leveren op comfort en pasvorm. 

De broeken hebben geavanceerde details en zakken speciaal ontworpen voor borstels, plamuurmessen en kwasten. De kniezakken zijn versterkt met CORDURA®-stretch voor meer bewegingsvrijheid. Zachte, elastische mesh-stof in de knieholte zorgt voor goede ventilatie. De broekspijpen zijn versterkt aan de achterkant en bieden effectieve bescherming tegen slijtage. De 1088 is de korte versie van de 1079 schildersbroek en biedt dezelfde ongeëvenaarde bewegingsvrijheid en comfort.


VOOR FLEXIBELE SCHILDERS

1910 Schilders werkbroek met stretch 
7910 Dames Schilders werkbroek met stretch 
Kwaliteit 1000: 100% katoen, twill, 240 g/m². Een lichtgewicht katoenen werkbroek voor veel comfort. Dit materiaal is Oeko-Tex®100 gecertificeerd.

De schildersbroek 1910 met stretch is ook verkrijgbaar in damesmodel (7910) en is een moderne, comfortabele en flexibele werkbroek die van comfort en functionele zakoplossingen een prioriteit maakt. Deze broek is voorzien van stretchpanelen op zorgvuldig geselecteerde plaatsen zoals het kruis, knieën, zitvlak en kuiten.

Het hoge aandeel katoen in de stof geeft het kledingstuk uitstekende absorptie-eigenschappen die voorkomen dat verf doorsijpelt en verfvlekken op je huid achterlaat. Het model 1910 heeft gereedschapszakken en spijkerzakken die zijn versterkt met CORDURA® en de knieën met CORDURA®-stretch die je het comfort bieden dat je nodig hebt. 


ONZE POPULAIRSTE SCHILDERBROEKEN  

1079 Schildersbroek met 4-weg stretch 
7179 Dames schildersbroek met 4-weg stretch 
Kwaliteit 1645: 92% polyamide, 8% elastan, dubbel geweven, 4-weg stretch, 230 g/m². Een lichtgewicht 4-weg stretch die zowel comfortabel als duurzaam is. Deze stof is Oeko-Tex®100 gecertificeerd.

Deze soepele en comfortabele schildersbroek met toelopende broekspijpen biedt veel bewegingsvrijheid en is heerlijk zacht. De broek is ontworpen om zware klussen aan te kunnen zonder afbreuk te doen aan comfort en pasvorm. Het materiaal is een soepele 4-weg stretchstof die duurzaam en rekbaar is in alle richtingen.    

De broeken zijn voorzien van geavanceerde details en zakken speciaal ontworpen voor borstels en plamuurmessen en kwasten, inclusief spijkerzakken. De kniebeschermerzakken zijn aan de buitenkant versterkt met CORDURA®-stretchstof en aan de binnenkant met stretchstof voor meer bewegingsvrijheid. Zachte, elastische mesh-stof in de knieholte zorgt voor goede ventilatie. De broekspijpen zijn versterkt aan de achterkant en bieden effectieve bescherming tegen slijtage.    

1531 Schilders werkbroek 
7131 Dames Schilders werkbroek 
Kwaliteit 1210: 100% katoen, twill, 320 g/m².  Een materiaal dat zijn vorm behoudt voor extra comfort. Sanforized (voorgekrompen) katoen. Dit materiaal is Oeko-Tex®100 gecertificeerd.

Schildersbroek met de juiste functies die nodig zijn voor goed dagelijks comfort op het werk. De katoenen stof heeft een uitstekend absorptievermogen en voorkomt dat verf op je huid komt. Versterkte kniestukzakken, achterzakken en borstelzak van CORDURA® helpen slijtage tegen te gaan.  


Hierbij nog enkele tips waar je absoluut aan moet denken als je de perfecte schildersbroek wil vinden:  

– Als het om een schildersbroek gaat, is het van groot belang om de juiste maat te kiezen, of liever gezegd; jouw maat. 

– Denk aan je knieën. Als je de juiste maat draagt zullen ook de kniezakken op de goede plek zitten (wat betekent dat de kniebeschermers optimaal worden benut) en kun je jarenlange pijn voorkomen. 

– Afhankelijk of je binnen of buiten werkt, kan je best kijken naar de dikte van de broek. Hoe dikker de broek, des te warmer je het hebt. 

– Maak je er een zooitje van? Kies dan voor een broek van 100 procent katoen met hoog absorptievermogen. Deze voorkomen dat verf doorsijpelt en je verfvlekken op je huid achterlaat. 

– Was je werkbroeken van Blåkläder regelmatig. Het zorgt ervoor dat ze nog langer meegaan. BEKIJK ONS VOLLEDIGASSORTIMENT SCHILDERS

Blåkläder Hoofdkantoor

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

Openingstijden

Monday to thursday: 08.30 - 17.00

Friday: 08.00 - 15.00

Saterday and sunday: closed

Bezoekadres

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

© 2023 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.