poster
BESCHERMINGTEGEN REGEN

HOE KIES JE DE JUISTE REGENKLEDING?

Als je buiten bent in de regen en wind, heb je kleding nodig die je droog en warm houdt maar toch vrij laat bewegen zonder zweterig en klam te worden. Als de behoefte aan bescherming tegen nattigheid, wind en kou het grootst is, is het belangrijk dat de regenkleding doet wat ze belooft.

Hier zijn enkele handige tips in het maken van de juiste keuze als je de regen in gaat.

– Kies regenkleding op basis van het type werk dat je doet. Hoe vaker je buiten moet werken, hoe hoger het niveau van regenkleding moet zijn.

– Bescherm steeds je hele lichaam tegen regen en kou. Jas, broek én schoenen is de juiste keuze, bezuinig hier niet op.

– Onze Rainfighters-collectie is perfect voor bouwvakkers, hoveniers, wegwerkers, vissers en iedereen die vaak buiten werken.

– Alle kleding uit onze Rainfighters-collectie heeft een uniforme pasvorm en dezelfde functionaliteit, maar bestaan uit verschillende lengtes jassen en met of zonder verhoogde zichtbaarheid.


We hebben kleding voor alle situaties en omstandigheden; van lichtere basiskleding die uitstekend presteert onder verschillende weersomstandigheden tot fantastisch duurzame regenkleding voor zware en zelfs extreme omstandigheden.

– Je kan pas spreken van waterdichte kleding als de stof een waterdichtheid van 3.000 mm (3m) of meer heeft.

– De stof in onze regenkleding – jassen en broeken – is gelamineerd met een membraan om het waterdicht maar ook ademend te maken.

– Er zijn twee soorten lamineerfilm; de ene bestaat uit microscopisch kleine poriën die damp doorlaten maar te klein zijn om waterdruppeltjes binnen te laten.
Het andere type heeft eigenschappen in het materiaal van de film zodat vocht wordt afgevoerd naar buiten zonder water binnen te laten. Deze is het meest geschikt bij koude temperaturen, omdat het vochtafvoerende effect vereist dat de temperatuur aan de buitenkant van het kledingstuk kouder is.

Bij beide soorten maakt de lamineerfilm de stof waterdicht. Het aanbrengen van een coating gebaseerd op plastic materiaal op de voor- of achterkant van de stof is een andere manier om de stof waterdicht te maken.

– De buitenkant van de stoffen zijn meestal versterkt met een waterafstotende afwerking om hun waterdichtheid te maximaliseren. Dit zorgt ervoor dat de regendruppels van het oppervlak afrollen en voorkomt dat de stof water opneemt en de kleding zwaar en koud wordt. Het helpt ook om vuil af te stoten, zodat water niet door het membraan kan sijpelen.


AANBEVOLEN KLEDINGSTUKKEN DIE ZOWEL WATERDICHT, ADEMEND EN WARM ZIJN

BEKIJK ONS VOLLEDIGEASSORTIMENT REGENKLEDING

DE DRIE LEVELS VAN RAINFIGHTERS

LEVEL 1 – VOOR ZWARE OMSTANDIGHEDEN

LEVEL 1 zijn basismodellen in een soepele en lichtgewicht stof voor diegenen die goede bewegingsvrijheid vereisen en de kleding snel en gemakkelijk moeten kunnen aan- en uittrekken. De jassen zijn voorzien van slimme functies zoals een afneembare capuchon, eenvoudig toegankelijke zakken en stormsluiting om regen buiten te houden. Ze hebben een 2-wegritssluiting tot bovenaan de kraag en een afneembare ID-kaarthouder op één van de zakken.
De werkbroek heeft een elastische band en trekkoord in de taille. Ze hebben een verstelbare onderkant en de broekspijpen zijn breed genoeg om gemakkelijk laarzen/schoenen aan en uit te trekken.

LEVEL 2 – VOOR ZWAARDERE OMSTANDIGHEDEN

LEVEL 2 is voor diegenen die de hele werkdag in sterke duurzame kleding moeten werken. De eigenschappen zijn in dit level uitgebreid met ademende stoffen en de jassen hebben een afneembare capuchon en neopreen manchetten die lichaamswarmte vasthouden, zelfs wanneer ze nat zijn. De kragen zijn aan de binnenkant met fleece gevoerd voor een meer draagcomfort en de mouwen zijn verstelbaar. De werkbroek heeft afneembare bretels en praktische openingen om de spijkerzakken door te steken. Ze bieden een goede pasvorm dankzij een elastische tailleband en verstelbare broekspijpen met knopen om de broek gemakkelijk aan en uit te trekken met de laarzen/schoenen aan.

LEVEL 3 – VOOR DE ZWAARSTE OMSTANDIGHEDEN

LEVEL 3 is voor diegenen die extreem duurzame kleding nodig hebben bij het uitvoeren van taken in uitdagende omgevingen. De level 3 jassen hebben verder dezelfde functies als level 2 – ze zijn gemaakt van ademende stoffen en de jas heeft een afneembare capuchon en neopreen manchetten die lichaamswarmte vasthouden, zelfs wanneer ze nat zijn. De kragen hebben aan de binnenkant fleece voor meer draagcomfort en de mouwen zijn verstelbaar. De High Vis regenbroek is gemaakt van extreem duurzaam materiaal met gelaste naden en verstelbare bretels en taille met knopen. De broekspijpen zijn aanpasbaar met knopen om de broek gemakkelijk aan en uit te trekken met de laarzen/schoenen aan.

poster
RAINFIGHTERSCATALOGUS

Blåkläder Hoofdkantoor

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

Openingstijden

Monday to thursday: 08.30 - 17.00

Friday: 08.00 - 15.00

Saterday and sunday: closed

Bezoekadres

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

© 2023 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.