poster
BESCHERMINGTEGEN KOUDE

HOE KLEED IK ME BIJ LAGE TEMPERATUREN?

ALTIJD GOED MET LAGEN

Sommige goede adviezen blijven steeds terugkomen. Als het gaat om bescherming tegen kou, is het dragen van laagjes nog steeds veruit het beste advies. Bij Blåkläder hebben we een concept ontworpen met het dragen van lagen als basis. We verdelen de werkkleding in categorieën op basis van de temperatuur waarin gewerkt moet worden en adviseren vervolgens de juiste kleding voor de juiste temperatuur.

Als je hard werkt tijdens koude omstandigheden, is het belangrijk om je goed te kleden om warm en droog te blijven.

Als je pauze neemt, mag je ook niet plots kou beginnen krijgen of zweten. Het 3-lagenprincipe geeft je de mogelijkheid om je lichaamstemperatuur te regelen door kledingstukken aan of uit te trekken, afhankelijk van het weer of werk.

Vraag je je af welke kledingstukken je dan moet aantrekken om de juiste lichaamstemperatuur te behouden? Maak je geen zorgen, we zullen het je vertellen.


HET 3-LAGENPRINCIPE

LAAG 1 – TRANSPORTEREN
VOCHTTRANSPORT VAN DE HUID

Laag 1 is de basis. Door gebruik te maken van kleding van functioneel materiaal dat vocht van de huid naar de volgende laag transporteert krijg je een goede basis.

LAAG 2 – ISOLEREN
ISOLEREN TEGEN KOU

Laag 2 helpt je lichaam te isoleren en warmte vast te houden. Men gelooft om katoen als middelste laag te kiezen, omdat katoen verwarmt. Dat is ook zo maar de stof houdt ook het vocht op, waardoor het lichaam koud wordt. Kies daarom voor een synthetisch materiaal dat het vocht naar de volgende laag transporteert.

LAAG 3 – BESCHERMEN
BUITENLAAG TEGEN WIND, KOU EN REGEN

Laag 3 fungeert als een extern schild tegen wind, regen en kou en helpt je de lichaamswarmte vast te houden. Blåkläder biedt de juiste kleding en bescherming, ongeacht of je werkt bij -0 °C, -10 °C of -20 °C.


EN 342 - BESCHERMING TEGEN KOUDE WEERSOMSTANDIGHEDEN 

Beschermende kleding gecertificeerd volgens EN 342 beschermt de drager tegen koude temperaturen. Er worden eisen gesteld aan thermische isolatie en luchtdoorlatendheid. Weerstand tegen binnendringend water is een optionele vereiste.

A = thermische isolatie, gemeten waarde

B = Luchtdoorlatendheidsklasse (1 – 3, waarbij 3 het meest luchtdoorlatend)

C = Klasse weerstand tegen waterpenetratie (optioneel) (1-2, waarbij 2 het beste)


AANBEVOLEN PRODUCTEN VANAF 0°C

AANBEVOLEN PRODUCTEN VANAF -10°C

AANBEVOLEN PRODUCTEN VANAF -20°C

Blåkläder Hoofdkantoor

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

Openingstijden

Monday to thursday: 08.30 - 17.00

Friday: 08.00 - 15.00

Saterday and sunday: closed

Bezoekadres

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

© 2023 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.