poster
BESCHERMJE KNIEËN

WELKE KNIEBESCHERMERS ZIJN GESCHIKT VOOR MIJ?   

De juiste kniebeschermers kiezen is niet eenvoudig. De kniebeschermers van Blåkläder zijn ontworpen om maximale bescherming te bieden tegen slijtage van je knieën wanneer je vaak knielend werkt. Maar de beste keuze voor kniestukken hangt af van wat voor soort werk je doet en welk model broek je draagt. Factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van kniebeschermers zijn:   

• Hoe lang je knielend werkt   

• Hoe oneffen het oppervlak is  

• Hoeveel je op de knieën zult bewegen   

• Welke werkbroek je draagt

• Je gewicht 

Hier zijn enkele richtlijnen die je kan volgen bij het kiezen van kniebeschermers:

Als je vaak en langdurig op de knieën werkt, raden we heavy-duty kniebeschermers aan, zoals de 40274032 of 4058. Deze bieden een betere bescherming bij het knielen op oneffen oppervlakken. Omdat ze dikker zijn, bieden ze ook een betere thermische bescherming dan dunnere kniebeschermers, wat interessant is als je bijvoorbeeld in de winter buiten werkt of in een koelcel. 


Als je een werkbroek met een smalle pasvorm of een kleine maat draagt, kies dan bijpassende kniebeschermers zoals de 4027 of 4057 kniestukken van Blåkläder. Als je een broek draagt met een standaard of bredere pasvorm of een grotere maat, kies dan ook voor bredere kniebeschermers die op hun plaats blijven zitten als je knielt. Hier kan je kiezen voor de 4058 of 4032 kniebeschermers.   

Over het algemeen hebben mensen die zwaarder zijn, kniebeschermers nodig die steviger en dikker zijn om pijn aan de knieën te voorkomen. Onze 4058 of 4032 kniebeschermers zijn dan de juiste keuze. 

De 4057 kniebeschermers is dan weer ideaal als je slechts af en toe op je knieën werkt en op zoek bent naar zeer flexibele en lichtgewicht kniebeschermers. Ze zijn ook geschikt voor mensen die licht gebouwd zijn en langere tijd moeten knielen. 

HOE VAAK MOET IK DE KNIEBESCHERMERS VERVANGEN?    

Er is geen vaste regel over hoe vaak kniebeschermers moeten worden vervangen. Controleer de kniebeschermers regelmatig, bijvoorbeeld tijdens het wassen van de werkbroek. Zijn ze in elkaar gedrukt of zien ze er versleten of beschadigd uit, vervang je ze best meteen. Het is belangrijk dat je de kniebeschermers regelmatig controleert als je veel van je dag op je knieën doorbrengt. 

HANDLEIDING KNIEBESCHERMERS 
IN CATALOGUS 2022 – PAGINA 26

WERKBROEK NODIG?BEKIJK HET HELE ASSORTIMENT

Blåkläder Hoofdkantoor

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

Openingstijden

Monday to thursday: 08.30 - 17.00

Friday: 08.00 - 15.00

Saterday and sunday: closed

Bezoekadres

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

© 2023 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.