poster
HIGH VISBESCHERMING

HOE KIES IK DE JUISTE WERKKLEDING MET VERHOOGDE ZICHTBAARHEID? 

Wees overal en altijd zichtbaar in kleding met verhoogde zichtbaarheid. Professionals zoals jij genieten van meer gemoedsrust door het dragen van de persoonlijke bescherming die je nodig hebt. In High Vis kleding kun je er zeker van zijn dat je dag en nacht zichtbaar bent, in elk weer, werkomgeving of situatie.


Hier zijn enkele handige tips bij het maken van de juiste keuze.

– Zichtbaar zijn is in bepaalde jobs erg belangrijk. Zo niet loop je gevaar, zo simpel is het. High Vis kleding beschermt je door je in alle situaties meer zichtbaar te maken. Met andere woorden: ze zijn erg belangrijk voor je veiligheid.

– Kies High Vis werkkleding op basis van het type werk dat je doet en de eisen die je hebt. Meestal heeft je werkgever zelf al zijn eigen regels en voorschriften als het gaat om werkkleding, dus laat je goed informeren.

– Je kunt er zeker van zijn dat Blåkläder de juiste High Vis kleding kan leveren die je nodig hebt. Na jaren van uiterst grondige studies en nauwgezet testen, hebben we kledingstukken ontwikkeld van de hoogste kwaliteit en beschermend vermogen.

– High Vis kleding wordt onderverdeeld in drie verschillende klassen, 1-3. Klasse 1 stelt de minste eisen aan het gebruik van reflecterende oppervlakken en reflecterende tape op het kledingstuk. Hoe hoger de klasse, hoe hoger de zichtbaarheid. – De norm die de prestatie-eisen voor beschermende kleding met verhoogde zichtbaarheid specificeert is EN ISO 20471. Naast de prestatie-eisen moet het ontwerp van High Vis kleding ook aan bepaalde criteria voldoen.


KLASSES VOOR HIGH VIS
WERKKLEDING – DE FEITEN

KLASSE 1

Fluorescerend materiaal op het kledingstuk: 0,14 m²
Reflecterend materiaal op het kledingstuk: 0,10 m²

 

KLASSE 2

 Fluorescerend materiaal op het kledingstuk: 0,50 m²
Reflecterend materiaal op het kledingstuk: 0,13 m²

 

KLASSE 3 

Fluorescerend materiaal op het kledingstuk: 0,80 m²
Reflecterend materiaal op het kledingstuk: 0,20 m²

 

poster

PROFESSIONALS DIE HIGH VIS WERKKLEDING DRAGEN 
Dit zijn de meest voorkomende beroepen waarin je werkkleding met verhoogde zichtbaarheid draagt: bouwvakkers, wegenwerkers, operators van zwaar materieel, wegmeters, spoorwegpersoneel, nutsbedrijven en grondpersoneel op luchthavens. 

EN ISO 20471 – DE ENIGE DIE TELT
Beschermende kleding die gecertificeerd is volgens EN 471/20471 biedt de drager zichtbaarheid in gevaarlijke situaties onder alle omstandigheden, zowel overdag als ‘s nachts bij voertuigverlichting. Er worden hoge eisen gesteld aan de luminantie en reflectie van de stof. De kleding wordt geclassificeerd op basis van het oppervlak fluorescerend materiaal, in combinatie met de reflecterende oppervlaktes en specifieke ontwerpvereisten.


VIND JE IDEALE CERTIFICATIE-KLEDINGCOMBINATIE 

De High Vis collectie van Blåkläder is gemarkeerd met een co-certificeringslabel. Dit toont aan welke co-certificeringsgroep het individuele kledingstuk heeft maar ook welke klasse kan worden bereikt bij het combineren met andere kledingstukken.

De kleding wordt geclassificeerd op basis van het oppervlak fluorescerend materiaal, in combinatie met de reflecterende oppervlaktes en specifieke ontwerpvereisten.

CHECK AL ONZEHIGH VIS WERKKLEDING!

Blåkläder Hoofdkantoor

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

Opening hours

MA - DO: 08u30 - 17u00

VRIJDAG: 08u30 - 15u00

ZA - ZO: GESLOTEN

Bezoekadres

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

© 2024 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.