poster

BLÅKLÄDER NEEMT DE LEED IN MYANMAR

In de zes fabrieken in Sri Lanka en Myanmar wordt onze kleding met duurzaamheid als leidraad geproduceerd.
In Myanmar heeft één van de fabrieken het hoogst haalbare certificaat gekregen voor ecologisch duurzame gebouwen: LEED Platinum.*
Dit betekent dat de fabriek de ‘groenst’ mogelijke stempel heeft gekregen na een uitvoerig certificeringsproces in één van ‘s werelds meest vooraanstaande beoordelingssystemen voor ecologisch duurzame constructies. 
Sinds 2017 heeft onze fabriek in Sri Lanka ook een LEED Gold-certificaat.
Dat is voor ons van Blåkläder en onze klanten een belangrijke erkenning van onze huidige en toekomstige investeringen op het gebied van duurzaamheid.

WIJ NEMEN NOOIT ERGENS GENOEGEN MEE
Blåkläder is geen bedrijf dat zomaar ergens genoegen mee neemt. We streven er altijd naar om nog beter te worden. Daarom lopen er meerdere nieuwe LEED-projecten en zetten we ons in om binnenkort nog meer certificaten aan onze staat van dienst toe te voegen.

SLIMME INVESTERINGEN GEVEN WINST OP DE LANGE TERMIJN
– Zonne-energie door middel van zonnepanelen verlagen de energiekosten met minstens 50 procent.
– Lichtgestuurde led-verlichting.
– Watergekoeld airconditioningsysteem, zowel energiezuinig als zonder risico op broeikasgassen zoals freon.
– Prismatische dakramen laten het daglicht binnen en verspreiden het licht, maar houden uv-straling en warmte buiten.
– Daken, muren en vloeren zijn licht en reflecterend om de warmte van de zon op de heetste uren van de dag te minimaliseren.
– Verlaagde waterkosten met minstens 75 procent door middel van waterkranen met automatische uitschakeling en waterterugwinning (voor gebruik in toiletten of irrigatie buitenshuis).
– Een reductie van minstens 55 procent CO2-uitstoot, onder andere door middel van de energiezuinige zonnepanelen. Dit is een belangrijke bron om de CO2-uitstoot in de productieketen te verminderen.
– 30-40 procent van het bouwmateriaal voor de bouw wordt gerecycled, waardoor de noodzaak om nieuw materiaal te produceren is afgenomen.
– Afvalsortering om recycling te maximaliseren.
 

HET DOEL IS WERELDKLASSE VOOR IEDEREEN  
Elke fabrieksmedewerker maakt het mogelijk dat Blåkläder werkkleding van wereldklasse kan leveren.
Daarom zijn we er trots op dat de LEED-certificaten goede arbeidsomstandigheden en veiligheid bevorderen voor iedereen die in de productie werkt.
We letten er goed op dat de lucht in de fabrieken wordt gecontroleerd en dat er goed geventileerd wordt. Het personeel volgt trainingen om onze gemeenschappelijke hulpbronnen te sparen, zoals water en energie, en krijgt informatie over de voordelen van gemeenschappelijk vervoer van en naar het werk. Ook zetten we ons actief in om meer personeel fietsend naar het werk te laten komen.
Al onze maatregelen zorgen ervoor dat Blåkläder zowel nu als in de toekomst duurzaam is.
 

LEED GREEN BUILDING CERTIFICATION SYSTEM UIT ZORG VOOR DE TOEKOMST
LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) Green Building Certification System is een certificeringsprogramma dat ontwikkeld is door U.S. Green Building Council. De certificering geeft richtlijnen voor ecologisch duurzame constructies, ongeacht het type gebouw. 
Het omvat het hele proces, van constructie tot uitvoering inclusief energie-efficiëntie, waterverbruik en CO2-uitstoot, en houdt rekening met de lokale omgeving, kwetsbare natuur, waterschaarste en beschikbare energiebronnen. 

LEED is geïntegreerd in het gehele bouwproces. De constructie wordt beoordeeld op basis van zeven categorieën: 
–    Sustainable Sites (SS) 
–    Water Efficiency (WE) 
–    Energy and Atmosphere (EA) 
–    Materials and Resources (MR) 
–    Indoor Environmental Quality (IEQ) 
–    Innovative Design (ID) 
–    Regional Priority (RP) 

De eerste vijf categorieën betreffen milieu-eisen en de zesde categorie Innovative Design betreft aanvullende constructies die betrekking hebben op duurzaamheid. De laatste categorie Regional Priority betreft een beoordeling op basis van de geografische locatie. 
De beoordelingscategorieën worden vervolgens gewogen volgens een puntensysteem met een maximum van 100 basispunten. Het totaal bepaalt welk LEED-certificaat wordt behaald: 
•    Certified (40-49 punten)
•    Silver (50-59 punten)
•    Gold (60-79 punten)
•    Platinum (80+ punten)

Het is een veel voorkomende misvatting dat het bouwen van gebouwen in overeenstemming met LEED automatisch extra kosten met zich meebrengt. Het leidt juist tot lagere bedrijfskosten wanneer het gebouw eenmaal klaar is.
Blåkläder is er trots op dat onze werkkleding in een ecologisch duurzame fabriek gemaakt worden met een LEED Platinum-certificaat. 
Dat is goed voor iedereen, nu en op de lange termijn. 

Blåkläder Hoofdkantoor

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

Openingstijden

MA - DO: 08u30 - 17u00

VRIJDAG: 08u30 - 15u00

ZA - ZO: GESLOTEN

Bezoekadres

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

© 2023 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.