Ons verhaal
ONS VERHAALDIT IS BLÅKLÄDER

Van ons bescheiden begin in het landelijke Zweden in de jaren 50 tot de grimmige werkplaatsen, modderige bouwplaatsen, zware werkomgevingen, lasspetters en vonken. De hoogwaardige werkkleding van Blåkläder vind je overal. We hebben een lange weg afgelegd, maar we zijn nog lang niet klaar of tevreden. Het volgende is ons verhaal. Enjoy the ride!

Ons verhaal
DIT IS WAAR WE IN GELOVEN. DIT IS WAARVOOR WE STAAN.

EEN PASSIE VOOR KWALITEIT

We dagen onszelf voortdurend uit nog beter te doen. We zijn meedogenloos in ons streven naar de hoogste kwaliteit en standaarden. We testen, evalueren en testen opnieuw. Op basis van een grondig begrip van de behoeften van onze klanten ontwikkelen we duurzame oplossingen voor alle vakmensen.

Ons verhaal
Onze geschiedenisBlåkläder doorheen de jaren.
1959
1984
1992

1959: Oprichting in Zweden

Onze wortels liggen diep in het hart van de Zweedse textielindustrie. Blåkläder heeft een lange en trotse geschiedenis in het produceren van werkkleding. In de loop der jaren zijn er veel iconische momenten geweest. Hierna volgen enkele van de meest memorabele.

Ons verhaal
DIT IS BLÅKLÄDER

Blåkläder produceert en verkoopt sinds 1959 werkkleding, dit aanvankelijk eerst op de Zweedse markt. We zijn nu een van Europa’s grootste fabrikanten van zware werkkleding. We produceren ongeveer 4,5 miljoen kledingstukken per jaar in onze fabrieken. Naast onze Zweedse thuisbasis, hebben we ook vertegenwoordiging in de volgende landen: België, Canada, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Ierland, IJsland, Italië, Japan, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland.

Ons verhaal
Onze productieDUURZAAM PRODUCEREN

ONZE FABRIEKEN

Blåkläder produceert werkkleding in fabrieken die nauw verbonden zijn met het bedrijf. De productie is in de loop der jaren uitgebreid naar Vietnam in 1992, gevolgd door Sri Lanka in 2006 en Myanmar in 2018.

Onze nauwe en langdurige relatie met de fabrieken is een essentieel onderdeel van onze bewust duurzame productie. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat onze kledingstukken worden vervaardigd volgens de hoogste sociale, ethische en milieuvriendelijke normen. Het is niet alleen in lijn met nationale en internationale verdragen (VN en IAO), maar ook met andere kwaliteits- en duurzaamheidsnormen die voortdurend worden gecontroleerd en beoordeeld.

Ons doel is ook om de sociaal-economische situatie van onze werknemers en de gemeenschappen waarin ze leven te verbeteren. Onze lokale partners verschaffen ons kennis van onschatbare waarde over de omstandigheden in de fabrieken, waardoor we onze beloftes kunnen blijven nakomen.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze kledingstukken worden geproduceerd onder omstandigheden die bijdragen aan een rechtvaardig leven voor de werknemers. Ook zorgen we voor procedures om de veiligheid van werknemers te garanderen en het respecteren van de mensenrechten en het milieu te kunnen waarborgen.

Ons verhaal
Onze iconenEr zijn broeken, en er zijn iconen. Hier zijn de onze.
1986
2008
2017

DE RUGGENGRAAT (1530)
Deze werkbroek is de ware ruggengraat van Blåkläder en legt de basis van waar we nu staan. Een klassieker met een uitstraling die letterlijk een leven lang meegaat en nog steeds evoleert.