PRODUCTFEITEN
EN 14404

Persoonlijke beschermingsmiddelen - Kniebescherming voor knielend werken

Deze norm specificeert eisen voor verschillende soorten kniebeschermers voor het werken in knielende positie. De beschermingsmiddelen moeten verwondingen en risico’s die zich onmiddellijk of na verloop van tijd kunnen voordoen, helpen verminderen en voorkomen.

Er zijn vier soorten kniebescherming;

TypeOntwerp
1Kniebescherming die geen deel uitmaakt van een kledingstuk. Vastgemaakt aan de knie met behulp van banden rond het been.
2Kniebescherming die is gemaakt van schuim of een andere vulling. Geplaatst in zakken op de broekspijpen, of permanent aan de broek bevestigd.
3Kniebescherming die niet aan het lichaam wordt bevestigd, maar in positie wordt gebracht wanneer de gebruiker beweegt.
4Kniebescherming die is verwerkt in het ontwerp van een item, zoals een steunframe om op te staan ​​of een knielende kruk. Kan op het lichaam worden gedragen of op zichzelf staan.

Kniebescherming is als volgt geclassificeerd:

Beschermings-klasseGeschikt voor:
0Deze kniebeschermers hebben geen geverifieerde anti-perforatiebescherming en dienen daarom vooral gebruikt te worden bij het werken op vlakke ondergronden.
1Kniebeschermers geclassificeerd als Klasse 1 bieden perforatiebescherming tegen bijvoorbeeld kleine steentjes en zijn geschikt voor gebruik op vlakke en oneffen oppervlakken.
Geteste perforatiekracht van 100± 5 N
2Kniebeschermers geclassificeerd als Klasse 2 bieden een betere bescherming tegen perforatie bij het knielen op zeer oneffen en scherpe oppervlakken.
Geteste perforatiekracht van 250± 10 N

Naast de beschermingsklassen die penetratieweerstand aangeven, stelt de norm ook eisen aan de grootte van de kniebescherming, de ergonomische prestaties, krachtverdeling en hoe goed het materiaal schokken absorbeert bij het knielen.

Kniebeschermers klasse 1 en 2 worden aangeduid met dit pictogram;

TÉLÉPHONE:
+32 (0)15 64 10 60

Siège social Blåkläder

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

Opening hours

Lun - Jeu: 08h30 - 17h00

Vendredi: 08h30 - 15h00

Sam - Dim: Fermé

Adresse de visite

Wayenborgstraat 27 bus 2 (Zone C)

B-2800 Mechelen

© 2024 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.