BLÅKLÄDER OPNIEUW TROTSE PARTNER VAN DE SUPERPRESTIGE

Voor het vierde seizoen op rij is Blåkläder één van de hoofdpartners van de Telenet Superprestige! 
De Superprestige is al aan zijn 38ste jaargang toe en is zo ook het oudste regelmatigheidscriterium in het veldrijden. Er wordt in acht wedstrijden in België en Nederland gestreden voor een felbegeerd klassement. Sinds vorig jaar is de organisatie bovendien in handen van Wouter Vandenhaute. De sterke man achter onder meer de Ronde van Vlaanderen combineert met Flanders Classics het veldritverhaal met de voorjaarsklassiekers op de weg. 

Etienne Gevaert, erevoorzitter van de nieuwe structuur, kijkt deze wijzigingen met een positief gevoel tegemoet. “De Superprestige veldrijden is een bundeling van prachtige veldritten met een grote historische waarde. De samenwerking met een ervaren bedrijf als Flanders Classics is een logische volgende stap. Deze innovatie zal de toekomst van het veldrijden helpen waarborgen. Beide partijen maken elkaar sterker."

Dezelfde acht wedstrijden zoals vorig seizoen worden gereden in een licht gewijzigde volgorde. Gavere, vorig jaar de vierde wedstrijd in de serie, is verhuisd naar eind oktober en is daarmee nu de derde manche geworden. De voorlaatste rit zal begin februari worden gereden in Merksplas in plaats van in Hoogstraten.

Seizoen 2018-2019 was opnieuw Mathieu van der Poel de eindwinnaar vóór Toon Aerts en de nederlander Lars van der Haar. Bij de vrouwen wist Sanne Cant haar titel te prolongeren.

Gaan titelverdedigers Mathieu en Sanne opnieuw als eerste over de streep of is er dit seizoen iemand sterker?
Volg alle wedstrijden live op uw tv vanaf dit weekend, samen met Blåkläder!

KALENDER SEIZOEN 2019-2020

13 okt 2019 - Gieten (NL)
19 okt 2019 - Boom
27 okt 2019 - Gavere
03 nov 2019 - Ruddervoorde
08 dec 2019 - Zonhoven
29 dec 2019 - Diegem
09 feb 2020 - Merksplas
15 feb 2020 - Middelkerke

WEBSITE SUPERPRESTIGE


Voor meer informatie, neem contact op met:

Veerle Van Rompay, Marketing / VAS
E-mail: veerle.vanrompay@blaklader.com