We have updated our integrity policy. By continuing to use our website you agree to these terms and conditions. Read more about the integrity policy.

BLÅKLÄDER OPNIEUW TROTSE PARTNER VAN DE SUPERPRESTIGE

Voor het derde seizoen op rij is Blåkläder één van de hoofdpartners van de Telenet Superprestige. Het Van der Valk Hotel in Diegem is al enkele jaren de vaste plaats van afspraak om enkele dagen voor de echte start in het Nederlandse Gieten de Telenet Superprestige officieus op gang te schieten. Het was maandagavond niet anders.

"We hebben nood aan partners die duurzaamheid uitstralen en loyaal zijn. Dan zitten we met Blåkläder gebeiteld.", vertelt organisator Kurt Vanneste. De Telenet Superprestige staat voor traditie, maar vernieuwing wordt daarbij niet geschuwd. Daarom zullen dit seizoen eliterenners en beloften voortaan in één en dezelfde wedstrijd rijden.

Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal), wereldkampioen bij de beloften, kijkt deze wijzigingen met een positief gevoel tegemoet. “Ik hoop in eerste instantie veel te kunnen opsteken. Veel eerstejaarsbeloften zullen misschien niet heel tevreden zijn met deze verandering en ook ik zal ongetwijfeld wel een keer tegen de spreekwoordelijke muur aanrijden, maar ik zie het als een mooie kans om te zien hoever ik nog van het niveau van de profs verwijderd ben. Ik kijk er enorm naar uit om me te tonen.”

Dezelfde acht wedstrijden als vorig seizoen worden gereden in een licht gewijzigde volgorde. Zonhoven, vorig jaar de tweede wedstrijd in de serie, is verhuisd naar midden december en is daarmee nu de vijfde manche geworden.

Ook Toon Aerts (Telenet Fidea Lions), hoopt zondag mee te doen voor de overwinning. “Ik ben met een heel goed gevoel uit de States teruggekomen en heb afgelopen zondag nog rust genomen met het oog op de Superprestige. We zien komend weekend wel hoe de benen zijn, maar ik denk alvast dat er veel renners zullen meedingen naar de overwinning op het snelle parcours in Gieten.”

Vorig jaar was Mathieu van der Poel de eindwinnaar vóór Wout van Aert en Laurens Sweeck. Gaat Mathieu opnieuw als eerste over de streep of is er dit seizoen iemand sterker? Volg alle wedstrijden live op uw tv-scherm vanaf dit weekend, samen met Blåkläder.

KALENDER SEIZOEN 2018-2019

14 okt 2018 - Gieten (NL)
20 okt 2018 - Boom
28 okt 2018 - Ruddervoorde
11 nov 2018 - Gavere
16 dec 2018 - Zonhoven
30 dec 2018 - Diegem
10 feb 2019 - Hoogstraten
16 feb 2019 - Middelkerke


Voor meer informatie, neem contact op met:

Veerle Van Rompay, Marketing / VAS
E-mail: veerle.vanrompay@blaklader.com