OEKO-TEX® veilig textiel

OEKO-TEX® is een van 's werelds bekendste en meest gerenommeerde organisaties voor het testen van productveiligheid van potentieel schadelijke stoffen in textiel, leer en accessoires. De OEKO-TEX® 100-norm is geen "milieukeur", maar test dat producten geen chemicaliën bevatten waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid.

De vereisten van deze norm zijn afhankelijk van het beoogde gebruik van het eindproduct en zijn onderverdeeld in vier verschillende productklassen:

Productklasse I - Producten voor zuigelingen tot drie jaar (ondergoed, romperpakken, bedlinnen, badstofproducten, enz.)

Productklasse II - Producten die een groot deel van hun oppervlak in direct contact met de huid hebben (ondergoed, beddengoed, t-shirts, sokken, enz.)

Productklasse III - Producten die geen of slechts een klein deel van hun oppervlak in direct contact met de huid hebben (jassen, jassen, enz.)

Productklasse IV - Inrichtingsmaterialen voor decoratieve doeleinden (gordijnen, tafellinnen en losse meubelkappen, enz.)

Blåkläder vereist dat alle samenstellende materialen en componenten voldoen aan de vereisten van productklasse II, inclusief voor jassen en jassen. Dit betekent dat kledingstukken van Blåkläder veilig zijn om rechtstreeks tegen het lichaam te dragen. Het is niet alleen de drager van het uiteindelijke kledingstuk die profiteert van OEKO-TEX®-geteste producten. Iedereen die tijdens het naaien, opslaan en verkopen in contact komt met de materialen en het eindproduct, profiteert van de beperkte chemische inhoud.

 

OEKO-TEX® website